retraite ‘innerlijk leiderschap’

Innerlijk leiderschap begint met het vinden van een rustpunt in jezelf

zencenter zen retraite innerlijk leiderschap. Bezinning en betekenisvol leven en werkenEr is een verlangen in elk mens om een rustpunt in zichzelf te ontdekken en een diepere bron aan te boren. Een verlangen om de essentie van het leven te doorgronden en ‘thuis’ te komen. Zeker in een tijd van rusteloosheid en oppervlakkigheid zoekt men vaker naar een manier van bezinning om bewuster en betekenisvol in het leven te staan.

3 daagse zen retraite – Op weg naar bezinning en innerlijk leiderschap

De 3 daagse zen retraite is een reis naar zingeving en innerlijk leiderschap, waar je in contact komt met jouw innerlijke rustpunt. Vanuit dit rustpunt ben je in staat om bewuster en geconcentreerd in het actieve leven te staan. De combinatie van Oosterse en Westerse methoden in deze retraite dragen bij aan een balans tussen innerlijke verbondenheid en de uiterlijke dynamiek van jouw leven en werk. Dit vraagt om ‘wakker’ te worden en de verbinding aan te durven gaan met jezelf.

Thuiskomen bij jezelf

Het is van alle tijden dat er in culturen uit Oost en West aandacht is voor de zoektocht naar een innerlijke spirituele bron van rust en wijsheid. Door middel van contemplatie, (zen) meditatie of mindfulness zoekt men verbinding met een diepere laag van ontspanning, zingeving en bewustwording. Zen is van oudsher het pad dat leidt naar een innerlijke verbinding, hetgeen ervaren wordt als een thuiskomen bij jezelf.
De meerwaarde hiervan is een hoge mate van ontspanning, rust en bewustwording en een fundamenteel gevoel van vertrouwen.

Programma in het ritme van het kloosterleven

Het programma tijdens de zen retraite bestaat uit vaste meditatiemomenten gedurende de dag, welke vergelijkbaar zijn met de getijden in het kloosterleven. Dit brengt vertraging en verstilling op gang, wat wezenlijk is om innerlijke rust en een diepere verbinding met jezelf te ervaren. Dit is niet voor iedereen een eenvoudig proces, want het kost tijd om los te komen van de malende gedachtestroom en het voortdurende verlangen naar vervulling.zen retraite bezinning en innerlijk leiderschap - rustpunt in jezelf - een combinatie van oost en west
De meditatiemomenten worden afgewisseld met oefeningen in aandacht en bewustzijn, omgaan met de eigen (energie)ruimte en het versterken van vertrouwen. Er is voldoende ruimte voor eigen invulling, zoals lezen of wandelen en te genieten van de bosrijke omgeving.

Voor wie is deze zen retraite

Heb je een druk leven of een intensieve baan en wil je in verbinding blijven met jouw natuurlijk rustpunt? Wil je mensen in jouw omgeving en werk inspireren vanuit jouw innerlijke bron van rust en aandacht? Of heb je na een drukke of moeilijke periode de behoefte aan bezinning om weer ‘ZEN’ te worden en de balans tussen binnen en buiten te herstellen? Schrijf je dan in voor deze 3 daagse zen retraite en ga op zoek naar jouw innerlijke bron en diepere waarden. De retraite biedt ruimte om te werken aan eigen vraagstukken met de mogelijkheid van persoonlijke begeleiding.

Programmaleider Ben Hoogenboom

Ben Hoogenboom (1948) is begeleider van deze zen-retraite.

Data:

3 daagse zen retraite ‘innerlijk leiderschap’:  9, 10 en 11 mei 2019 (do t/m za),   incl. avondprogramma en 2 overnachtingen.

1e dag van 10.00 uur tot 21.00 uur.
2e dag van 09.00 uur tot 21.00 uur.
3e dag van 09.00 uur tot 15.00 uur.

Locatie: Centrum Athanor Lochemzen retraite bezinning en innerlijk leiderschap - balans tussen oost en west - centrum Athanor

Centrum Athanor is een kleinschalig centrum in het groene grensgebied van de Achterhoek en Twente. Adres: Hooislagen 9, 7241 NJ Lochem. De A1 ligt op slechts 10 autominuten en Lochem is goed per trein te bereiken. Het is een plek voor bezinning, die ruimte ademt en waar het nog stil is.  Voor een routebeschrijving kijk op Centrum Athanor

Aantal deelnemers: maximaal 10

Kosten:

De kosten voor deze 3 daagse zen retraite bedragen € 450, = Excl. BTW. Inclusief volledige verzorging en 2x overnachting in een 1-persoonskamer. Mocht deze investering bezwaarlijk voor je zijn, neem dan contact op voor een passende oplossing.

Informatie en aanmelding

Wil je meer informatie ontvangen over de zen retraite ‘innerlijk leiderschap’? Mail je vraag of verzoek met je contactgegevens naar info@zencenter.nl en je ontvangt zo snel mogelijk bericht. Bellen kan natuurlijk ook tussen 09.00-16.00 uur: 06 29088342. Je kunt je aanmelden via het onderstaande aanmeldingsformulier.

Klik hier voor het complete aanbod van ZenCenter.

Aanmeldingsformulier 3 daagse zen retraite ‘innerlijk leiderschap’

 

zen retraite ‘innerlijk leiderschap’