retraite innerlijk leiderschap

Innerlijk leiderschap begint met het vinden van een rustpunt in jezelf

Er is een verlangen in elk mens om een diepere laag in zichzelf aan te boren. Een verlangen om de essentie van het leven te doorgronden en ‘thuis te komen’ bij zichzelf. Zeker in een tijd van rusteloosheid en oppervlakkigheid zoekt men vaker naar een bewuster en betekenisvol leven.

De 3 daagse retraite ‘innerlijk leiderschap’ is een reis naar jouw innerlijke rustpunt en naar balans tussen binnen en buiten.  Dit vraagt om ‘wakker’ te worden en ten diepste de verbinding aan te durven gaan met jezelf. De combinatie van Oosterse en Westerse zienswijzen zorgt er voor dat men vanuit een diepe innerlijke verbondenheid in balans kan blijven met de prestatiegerichtheid en complexiteit van de westerse samenleving.

Thuiskomen in jezelf

Het is van alle tijden dat er in culturen uit Oost en West aandacht is voor de zoektocht naar onze  innerlijke bron. Door middel van contemplatie of meditatie zoekt men verbinding met deze bron, waarin men een dieper niveau van zingeving en bewustwording ervaart. Het wordt ook wel geassocieerd met een spirituele laag, waar op een dieper niveau de verbinding wordt ervaren met het Goddelijke of het universele. Deze verbinding wordt algemeen ervaren als een thuiskomen in jezelf, wat  gepaard gaat met een hoge mate van gewaarzijn, een heldere aanwezigheid en een fundamenteel vertrouwen in het leven.

innerlijk leiderschap - innerlijke balans - rustpunt in jezelf - een combinatie van oost en west innerlijk leiderschap en de balans tussen binnen en buiten

In deze retraite leer je om jouw innerlijk rustpunt te ontdekken en de balans te ervaren tussen binnen en buiten. Je ontwikkelt innerlijk leiderschap door bewust te zijn van jouw kwaliteiten en valkuilen en ook jouw kwetsbare kant als een innerlijke kwaliteit te ervaren. Je leert om te focussen in het hier en nu, waardoor je met aandacht en betrokkenheid kunt waarnemen. Je bent in staat om meer overzicht te houden en te genieten van de dingen die je onderneemt.

Voor wie is deze retraite

Heb je een drukke en intensieve baan en wil je in verbinding zijn met jouw natuurlijke rustpunt? Wil je vanuit een innerlijke authentieke kracht mensen in jouw omgeving inspireren of jouw team of organisatie bezielen? Of heb je na een drukke of moeilijke periode de behoefte om de balans in jezelf te herstellen? Schrijf je dan in voor deze 3 daagse retraite ‘innerlijk leidinggeven’ en geef jezelf ruimte om op zoek te gaan naar jouw stille kracht en diepere waarden. De retraite biedt ruimte om te werken aan eigen thema’s of vraagstukken met de mogelijkheid van persoonlijke begeleiding.

Programma Innerlijk leiderschap – Een balans tussen Oost en West

Het programma bestaat uit vaste meditatiemomenten gedurende de dag, welke vergelijkbaar zijn met de getijden in het kloosterleven. Dit brengt vertraging en verstilling op gang, wat essentieel is om een innerlijk rustpunt en een diepere verbinding met jezelf te ervaren. Dit is niet voor iedereen een eenvoudig proces, want het kost tijd om los te komen van de malende gedachtestroom en het voortdurende verlangen naar invulling.
De meditatiemomenten worden afgewisseld met leeroefeningen in gewaarzijn, zoals bewustzijnsoefeningen, omgaan met de eigen (energie)ruimte en het versterken van vertrouwen en innerlijke balans.
Geef je de voorkeur aan persoonlijke stilte, dan is er voldoende gelegenheid voor eigen invulling, zoals lezen of wandelen en te genieten van de bosrijke omgeving.

Programmaleider Ben Hoogenboom

Ben Hoogenboom geeft leiding aan ZenCenter - Retraite Innerlijk leiderschap -rustpunt in jezelf - innerlijke balans - een combinatie van Oost en West in persoonlijk leiderschapBen Hoogenboom (1948) is programmaleider in de retraite innerlijk leiderschap. Je zou hem een bedrijfskundige monnik kunnen noemen, omdat hij zijn innerlijk leiderschap en bewustzijnsontwikkeling samen met boeddhisme en bedrijfskunde in zijn werk combineert. Hij is gasttrainer geweest bij het IBO en de Erasmus Universiteit, waar hij de verbinding legde tussen spiritualiteit en leiderschap. In 1997 richtte hij de school voor Intuïtieve Management Coaching op  IMC Mensontwikkeling,waar hij als eerste oosterse waarden en energiewerk toepaste binnen beroepsopleidingen voor coaching en leiderschap. Nu is hij leider van ZenCenter, waar hij meditatietrainingen en leiderschapstrainingen geeft.

Data:

3, 4 en 5 september 2018 (ma t/m wo), incl. avondprogramma en 2 overnachtingen.
1e dag van 10.00 uur tot 21.00 uur.
2e dag van 09.00 uur tot 21.00 uur.
3e dag van 09.00 uur tot 15.00 uur.

Locatie: Centrum Athanor Lochemretraite innerlijk leiderschap - balans tussen oost en west

Centrum Athanor is een kleinschalig centrum in het groene grensgebied van de Achterhoek en Twente. De A1 ligt op slechts 10 autominuten en Lochem is goed per trein te bereiken. Het is een plek die ruimte ademt, waar het nog stil is en waar je bij helder weer bijna de sterren kunt plukken. Voor een routebeschrijving kijk op Centrum Athanor

 

Aantal deelnemers: Maximaal 10

Investering:

De investering voor deze 3 daagse retraite bedraagt € 575, = Excl. BTW. Inclusief volledige verzorging en 2x overnachting in een 1-persoonskamer. Mocht deze investering bezwaarlijk voor je zijn, neem dan contact op voor een passende oplossing.

Informatie en aanmelding

Wil je meer informatie ontvangen over het programma ‘innerlijk leiderschap’? We sturen je graag een brochure via de mail.
Mail je vraag of verzoek met je contactgegevens naar info@zencenter.nl en je ontvangt zo snel mogelijk bericht.
Je kunt je aanmelden via het onderstaande aanmeldingsformulier.

Aanmeldingsformulier