jaartraining zingeving coach

 

Jaartraining Zingeving, omdat jij meer bent….. 

Persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

De jaartraining ‘zingeving coach’ neemt je mee op een zoektocht naar zingeving en spirituele ontwikkeling. Vanuit een vrije en open geest word je bewust van wie je ten diepste bent en wat de ankers zijn van jouw bestaan.  Oosterse en Westerse denkbeelden dragen bij aan een verrijking van jouw leven, waarmee je ook anderen als coach of begeleider kunt inspireren. 

Wat is de zin van ons bestaan

jaartraining zingeving, zingevingscoach, spirituele ontwikkeling, coach
Omdat jij meer bent…

We nemen geen genoegen met de vlakheid van ons bestaan en  beseffen dat er meer is dat ons leven de moeite waard maakt.  Waar voorheen religies en  tradities houvast boden, zijn we nu meer dan ooit op onszelf aangewezen en dringen zich fundamentele vragen over het leven aan ons op. We willen weten wie we zijn en wat de zin is van het bestaan en wat onze bijdrage is aan het grotere geheel?     
Zingeving heeft daarmee ook een spirituele kant.  Het is het besef van een diepere bron die zin geeft aan ons bestaan en een gevoel geeft van vertrouwen, overgave en van gedragen zijn. Een laag die vrij en onafhankelijk is en zich niet laat vangen in dogmatische vormen en taal. 

Jezelf én anderen bezielen

De jaartraining zingeving is een ontwikkelingstraject voor mensen die  hun leven willen verrijken door betekenis en diepgang te geven aan hun leven. Daarmee ben je in staat ook anderen te coachen en te bezielen als zingeving coach of begeleiden.  Het programma bestaat o.a. uit de volgende thema’s:

  • Wie ben ik? Stil staan bij persoonlijke waarden en drijfveren.
  • ‘I have a dream’.  Wat is jouw droom en passie?
  • Waarom doe je wat je doet? Meegaan in de flow van het leven.
  • Waar word je ten diepste door geleid?
  • De kracht van meditatie, verstilling en reflectie.
  • Het ‘hier en nu’ als vertrekpunt voor aandacht en bewustwording
  • Vrijheid van geest: weg met belemmerende gedachten en overtuigingen
  • Spirituele ontwikkeling en bewustwording: In contact met je innerlijke bron.
  • Jouw bijdrage aan iets groters dan jezelf.
  • wat straal ik uit naar anderen: energiewerking en overdracht.
  • Zingeving coachen: Anderen inspireren en bezielen.

jaartraining zingeving, zingevingscoach, spirituele ontwikkeling, coachMet ondersteuning van meditatie en reflectieoefeningen ga je op zoek naar diepere en spirituele gronden die zin geven aan jouw bestaan. Er wordt tijdens de training zingeving gewerkt met meditatie, oefeningen en teamgesprekken. De dagelijkse praktijk  is uitgangspunt bij jouw zoektocht naar zingeving. Tussen de lesblokken in reflecteer je online op jouw ontwikkeling en is er ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Wat leer je?

In de jaartraining versterk je het bewustzijn van jouw intrinsieke authenticiteit. Je ontdekt de ankers van jouw bestaan en leert vanuit Oosterse en Westerse invalshoeken te kijken naar jouw persoonlijke doel en zielemissie.  Vanuit een open en intuïtieve houding ben je in staat om als zingeving coach ook anderen te coachen en te bezielen op hun pad naar zingeving.

Begeleider Ben Hoogenboom

jaartraining zingeving, coach zingevingBen Hoogenboom is de begeleider en coach bij de jaartraining zingeving. Ben is oprichter van IMC Mensontwikkeling en schrijver van het boekje ‘word wakker en trek je schoenen uit’. Sinds 2015 geeft hij persoonlijke coaching en zingevingstrainingen bij ZenCenter. Klik hier voor het persoonlijke profiel van Ben.

jaartraining overzicht

De jaartraining bestaat uit 2 lesdagen per kwartaal (totaal 8 lesdagen), met tussentijds online reflectieopdrachten en oefeningen. De lesdagen zijn steeds aaneengesloten. De tijden zijn van 09.30 tot 17.30 uur.
Start:  juni 2019:  20/21 juni – 17/18 oktober – 16/17 januari en 26/27 maart
Aantal deelnemers
: maximaal 12. Minimaal 6. 
Locatie: Conferentiecentrum , midden Nederland. 
Kosten: De kosten voor deze jaartraining bedragen € 1960,=,  Excl. BTW.  Dit is exclusief overnachtingskosten tijdens de lesdagen. 
Informatie: Voor meer informatie of aanvraag voor een intakegesprek, stuur een mail naar info@zencenter.nl. Of bel ons op 06-29088342, of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

contactformulier jaartraining zingeving

2 x individueel begeleidingstraject van 2 uur