Aandacht en Stilte

 

3 daagse training ‘Aandacht en Stilte’  3, 4 en 5 september 2018

Een combinatie van Oost en West. Een paar dagen in stilte doorbrengen en aandacht hebben voor jezelf. Even een time-out nemen om de balans op te maken na een drukke of moeilijke periode? Of de stilte opzoeken om te ervaren hoe aandacht je leven verdiept en verrijkt.
In deze 3 daagse retraite staat de aandacht voor wie jij bent centraal. Door met aandacht in het leven te staan neemt het concentratievermogen en het inzicht toe. Met methoden vanuit oost en west leer je om te focussen in het hier en nu. Dat helpt je om dieper waar te nemen én met meer plezier te genieten van de dingen die je onderneemt.

Oost en West

De 3 daagse retraite ‘Aandacht en Stilte’ werkt vanuit het Oosterse gedachtegoed met o.a. Zenmeditatie, mindfulness en awareness. Door Oosterse en Westerse zienswijzen samen te voegen ontstaat er synergie in zijns-beleving en in zingeving.

Wat ervaar je tijdens deze 3 daagse

In deze 3 daagse retraite kijk je met aandacht naar jouw leven of je carrière in het hier en nu. Je ervaart hoe aandacht je ook in een hectische omgeving rust en focus kan geven. Je leert hoe je lichaam en geest kunt ontspannen.

ssndsacht en stilteProgramma ‘Aandacht en Stilte’

Het programma bestaat uit een aantal vaste stilte-momenten gedurende de dag in de vorm van Zazen, Kinhin en geleide meditaties. Je werkt met eigen thema’s of persoonlijke levensvragen. Er is tijd voor eigen invulling, zoals gesprek, lezen of wandelingen. Er is ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Voor wie is deze retraite

Voor deelnemers die in een complexe wereld verdieping en rust in zichzelf zoeken. De retraite biedt ruimte om te werken aan eigen thema’s of vraagstukken met de mogelijkheid van persoonlijke begeleiding.

De 3 daagse retraite staat onder leiding van Ben Hoogenboom.

Data: 3, 4 en 5 september (ma t/m wo ) , incl. avondprogramma en 2 overnachtingen.

1e dag van 10.00 uur t/m 21.00 uur. 2e dag van 09.00 tot 21.00 uur. 3e dag van 09.00 uur t/m 15.00 uur.

Locatie: Natuurcentrum ‘Athanor’ Centrum Athanor is een kleinschalig centrum in het groene grensgebied van de Achterhoek en Twente. Het is een plek die ruimte ademt, waar het nog stil is en waar je bij helder weer de sterren haast kunt plukken.

Aantal deelnemers: Maximaal 10.

Investering: De investering voor deze 3 daagse retraite bedraagt € 575,= Incl. volledige verzorging en 2x overnachting in een 1-persoonskamer. Excl. BTW. Mocht deze investering bezwaarlijk voor u zijn, neem dan contact op voor een passende oplossing.

Aanmelding 3 daagse retraite ‘Aandacht en Stilte’