jaartraining zingeving coach

Een zoektocht naar zingeving en spirituele ontwikkeling

Wat is de zin van het leven? De jaartraining  zingeving coach neemt je mee op een zoektocht naar zingeving en spirituele ontwikkeling. Vanuit een vrije en open geest word je bewust wie je ten diepste bent en wat zin en betekenis geeft aan je bestaan. Oosterse en Westerse denkbeelden dragen bij aan  bezinning en innerlijke verrijking,  waarmee je ook voor anderen van betekenis kunt zijn.

We ontdekken graag samen met jou of de jaartraining zingeving coach, zencenterjaartraining zingeving bij je past. Maak een afspraak voor een vrijblijvende telefonische intake   Je kunt je aanmelden via het onderstaande contactformulier!  

Tijd voor bezinning 

Waarom staat zingeving zo in de belangstelling? Ondanks onze kennis en vooruitgang, zijn gevoelens van onrust, leegte of onzekerheid niet minder geworden. Waar voorheen religies, tradities of familiebanden een bron van houvast en geborgenheid boden, zijn we nu meer dan ooit op onszelf aangewezen en dringen zich fundamentele vragen aan ons op. Wat is het doel en wat geeft zin aan het leven? Zeker op momenten van vertwijfeling of belangrijke veranderingen in ons leven is het tijd voor bezinning en gaan we op zoek naar de zin van het bestaan.

Jezelf én anderen bezielen 

De jaartraining zingeving coach is een persoonlijk ontwikkelingstraject voor mensen die doel en richting willen geven aan hun leven en werk en ook anderen willen inspireren. De jaartraining richt zich op coaches,  zorgers, trainers of begeleiders, die meer diepgang willen geven aan hun persoonlijke én professionele leven. 

Programma jaartraining zingeving

Met ondersteuning van verdiepende (coach)gesprekken, meditaties en reflectieoefeningen ga je op zoek naar diepere waarden die zin geven aan je leven. Reflectie en stilte is belangrijk om dieper door te dringen in persoonlijke levensthema’s en verwachtingen. De symbiose van Oosterse en Westerse inzichten draagt bij tot groei van zelfkennis en bewuste aandacht, waarmee je ook anderen vanuit mededogen en acceptatie gaat begeleiden.
De jaartraining zingeving coach sluit aan op het natuurlijke levensritme van de seizoenen, waarbij momenten van groei, verstilling en stabilisatie elkaar afwisselen; een training met impact, waarbij de dagelijkse praktijk uitgangspunt is bij de  zoektocht naar zingeving en betekenisgeving.
Tussen de lesblokken in reflecteer je online op jouw ontwikkeling en is er ruimte voor persoonlijke begeleiding en uitwisseling van inzichten en ervaringen.

Het programma  bestaat uit o.a. de volgende werkthema’s:

betekenis geven aan leven en werk, jaartraining zingeving, zingeving, zingeving coach, spirituele ontwikkeling, coach
Omdat jij méér bent…
  • Wie ben jij? Stilstaan bij persoonlijke normen, waarden, overtuigingen en valkuilen.
  • ‘I have a dream’.  Op zoek naar je bezieling en passie.
  • Vrijheid van geest: Loslaten van belemmerende gedachten en overtuigingen.
  • Zingevende gespreksvoering:  Hoe begeleid je  anderen op hun pad naar zingeving en bewustwording.
  • Wat zijn diepere spirituele gronden? In contact met je innerlijke bron.
  • De kracht van meditatie, verstilling en reflectie.
  • Het ‘hier en nu’ als vertrekpunt voor leven in aandacht.

Begeleider Ben Hoogenboom

zingeving coach Ben Hoogenboom, zingevingscoach

Ben Hoogenboom is begeleider van de training zingeving coach. Ben is oprichter van de coachopleiding  IMC Mensontwikkeling en schrijver van het boekje ‘word wakker en trek je schoenen uit’. Sinds 2015 geeft hij persoonlijke coaching en trainingen over de zin van het leven en intuïtief leiderschap bij ZenCenter. Klik hier voor het persoonlijke profiel van Ben of klik hier voor blogs die je kunnen inspireren: over zingeving en geluk . ik mag er zijn!  Wat bezielt je?  en zoektocht naar zingeving.

algemene informatie:

De training zingeving coach bestaat uit 8 lesdagen (2 aaneengesloten lesdagen per kwartaal), met tussentijds online reflectieopdrachten en oefeningen.  De tijden zijn de 1e dag van 09.30 tot 20.30 uur. De 2e dag van 09.30 tot 16.00 uur.  

De volgende jaartraining start in november 2020. Je kunt je nu aanmelden.  (bezoek de informatiemiddag op 11 september. Meld je aan via het onderstaande contactformulier))

1e blok 2 en 3 november 2020.              
2e blok 25 en 26 januari 2021.               
3e blok 19 en 20 april 2021
4e blok 5 en 6 juli 2021.

Aantal deelnemers: maximaal 10. Minimaal 6. 
Locatie: Conferentieklooster Samaya in Werkhoven (bij Utrecht) 
Kosten: De kosten voor deze jaartraining bedragen € 2160,=  Inclusief verblijfskosten en overnachtingskosten tijdens de lesdagen. Exclusief. BTW. 
Informatie:  Maak gebruik van onderstaand contactformulier om informatie aan te vragen of maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.  Meld je aan via het contactformulier.

Aanmeldingklik hier om je direct aan te melden voor de jaartraining. 

Contactformulier  

Ik wil meer informatie over de jaartraining. Neem contact met mij opik wil een afspraak maken voor een telefonisch intakegesprek. Neem contact met mij op

2 x individueel begeleidingstraject van 2 uur

ZenCenter.…..Omdat jij méér bent.