masterclass ‘ZEN en de magie van communicatie’

2 daagse masterclass ‘ZEN en de magie van communicatie’  Een weg naar verbinding en heling.

Communicatie heeft iets magisch. Het succes van communiceren ligt niet alleen in woorden maar ook in de onzichtbare onderstroom van gedachten, gevoelens en verwachtingen.

2 daagse masterclass, Zen en de magie van communicatie, In gesprek gaan met cliënten, collega’s of medewerkers vraagt zelfkennis. Aandachtig en oprecht luisteren is de basis voor een open verbinding met de ander, waarin je vrij blijft van waardeoordelen en verwachtingen.

De 2 daagse masterclass ‘Zen en de magie van communicatie’, brengt je naar een onzichtbare wereld van verbinding en heling. Je scherpt je zintuigen en ontdekt wat zich afspeelt in de woordeloze open ruimte tussen de gesprekspartners. Als coach of begeleider creëer je een uitnodigende stroom van aandacht, waardoor de ander zich vrij kan bewegen en ruimte voelt om te ontwikkelen en te helen.

Zen en de synergie van Oost en West

de magie van communicatie; onderstroomZen is een Oosterse levenskunst die gekenmerkt wordt door openheid en verbondenheid met de ander. Vanuit Westers perspectief zijn we geneigd om in communicatie de nadruk te leggen op het nastreven van eigenbelang. Vooraf zijn verwachtingen en ideeën rond het verloop van een gesprek vaak al ingevuld. In de Oosterse benadering ligt de nadruk op een bewuste en oordeelloze aanwezigheid, zonder vooraf ingevulde verwachtingen. Het creatieve en intuïtieve proces krijgt hierdoor ruimte om tot een voor beiden vruchtbaar resultaat te komen.

Wat kun je verwachten?

In deze masterclass leer je het gesprek van beide kanten ervaren. Je bent afwisselend coach en cliënt, waarbij je eigen ontwikkelingsvragen kunt inbrengen, zodat je goed aan kunt voelen wat het effect is van deze open communicatievorm.

  • Je bent bewust van een ‘zen’ grondhouding, waarin je op een ontspannen, wakkere manier aanwezig bent in jouw gesprekken.
  • Je ontwikkelt meer zelfkennis, waarbij je bewust bent van eigen oordelen en verwachtingen. Wat is van jou en wat is van de ander?
  • Je scherpt je zintuigen, zodat jouw waarneming fijngevoeliger wordt.
  • Je leert communiceren vanuit kwetsbaarheid en ego- loosheid, waardoor een diepere en intuïtievere laag aangesproken wordt.
  • Je leert aanvoelen wat er speelt bij de gesprekspartner zonder dat dit uitgesproken wordt.
  • Je leert om je oordeel en verwachtingen uit te stellen en daarmee ruimte te geven aan andere meningen en standpunten.

Voor wie?

Coaches, (zorg)begeleiders en managers, die verdiepende en open gesprekken willen aangaan met cliënten, collega’s of medewerkers, t.b.v.  diepte-interviews of motivatiegesprekken.

Praktische zaken

De masterclass  ‘Zen en de magie van communicatie’ wordt begeleid door Ben Hoogenboom.

Locatie: Conferentieklooster Samaya. in Werkhoven (Utrecht)
Datum 28 en 29 september 2023 (onder voorbehoud)

Kosten voor deelname: € 655,= (incl. alle verblijfkosten en overnachting) (Vrijgesteld van BTW). Aanmelding via email : info@zencenter.nl of via het onderstaande aanmeldingsformulier.

    Vermeld in uw toelichting een korte motivatie voor het volgen van deze masterclass.


    Wij verwerken je gegevens conform ons Privacy beleid