jaartraining zingeving coach

Zoektocht naar persoonlijke zingeving en spiritualiteit

Wat is de zin van het leven? De jaartraining  zingeving coach neemt je mee op een zoektocht naar persoonlijke zingeving en spiritualiteit.  Vanuit een vrije en open geest word je bewust wie je ten diepste bent en wat zin en betekenis geeft aan je bestaan. Oosterse en Westerse denkbeelden dragen bij aan  bezinning en innerlijke verrijking,  waarmee je ook voor anderen van betekenis kunt zijn.

jaartraining zingeving coach, bezieling in leven en werkNieuwe training start in september 2021. We ontdekken graag samen met jou of de jaartraining zingeving bij je past. Maak een afspraak voor een vrijblijvende intake  op de trainingslocatie of maak een telefonische afspraak via het   onderstaande contactformulier!  

Tijd voor bezinning 

Waarom staat zingeving zo in de belangstelling? Ondanks onze kennis en vooruitgang, zijn gevoelens van onrust, leegte of onzekerheid niet minder geworden. Waar voorheen religies, tradities of familiebanden een bron van houvast en geborgenheid boden, zijn we nu meer dan ooit op onszelf aangewezen en dringen zich fundamentele vragen aan ons op. Wat is het doel en wat geeft zin aan het leven? Zeker op momenten van vertwijfeling of belangrijke veranderingen in ons leven is het tijd voor bezinning en gaan we op zoek naar de zin van het bestaan.

Jezelf én anderen bezielen 

De jaartraining zingeving coach is een persoonlijk ontwikkelingstraject voor mensen die doel en richting willen geven aan hun leven en werk en ook  anderen willen inspireren. De jaartraining richt zich op coaches,  zorgers, trainers of (geestelijk) begeleiders die diepgang willen geven aan hun persoonlijke én professionele leven. 

Programma training zingeving

Met ondersteuning van verdiepende gesprekken, meditaties en reflectieoefeningen ga je op zoek naar diepere waarden die zin geven aan je leven. Bezinning en stilte is belangrijk om dieper door te dringen in persoonlijke levensthema’s en verwachtingen. De symbiose van een Oosterse en Westerse levensbeschouwing draagt bij tot groei van zelfkennis en bewuste aandacht, waarmee je ook voor anderen vanuit mededogen en acceptatie van betekenis kunt zijn.

Natuurlijk ritme van de seizoenen

De jaartraining zingeving coach sluit aan op het natuurlijke ritme van de seizoenen, waarin momenten van groei, verstilling en stabilisatie elkaar afwisselen. Een training met impact, waarin de dagelijkse praktijk uitgangspunt is bij de  zoektocht naar zingeving en spiritualiteit.
Tussen de lesblokken in reflecteer je online op jouw ontwikkeling en is er ruimte voor persoonlijke begeleiding en uitwisseling van inzichten en ervaringen.

groep 1 jaartraining zingeving

Uit de evaluaties van deelnemers:                     

‘ik heb 8 fantastische dagen gehad met een mooie groep mensen’ –  ‘deze training is een zegening voor de mens die onderweg is’  – ‘het was TOP, deze training heeft mij meer gebracht dan ik had verwacht’
‘tijdens de training ervaren hoe fijn het is om met aandacht en compassie te leven’ ‘ik heb meer bezieling in mijn werk gelegd’ ‘ontzettend fijne locatie, met prachtige tuin;  zeker in coronatijd een pré‘  ‘het heeft meer licht gegeven op mijn bestemming’

Begeleider Ben Hoogenboom

zingeving coach Ben Hoogenboom, zingevingscoach

Ben Hoogenboom is begeleider van de training zingeving coach. Ben is oprichter van de coachopleiding  IMC Mensontwikkeling en schrijver van het boekje ‘word wakker en trek je schoenen uit’. Sinds 2015 geeft hij trainingen over zingeving en intuïtief leiderschap, waarmee hij professionals inspireert.  Klik hier voor het persoonlijke profiel van Ben of klik hier voor blogs die je kunnen inspireren: over zingeving en geluk . ik mag er zijn!  Wat bezielt je?  en zoektocht naar zingeving.

algemene informatie:

De training zingeving coach bestaat uit 8 lesdagen (2 aaneengesloten lesdagen per kwartaal), met tussentijds online reflectieopdrachten en oefeningen.  De tijden zijn de 1e dag van 09.30 tot 20.30 uur. De 2e dag van 09.30 tot 16.00 uur.  

In april 2021 start de jaartraining, met onderstaande data.  (voor de april-training is geen aanmelding meer mogelijk.)

1e blok  19 en 20 april 2021           
2e blok 5 en 6 juli 2021
3e blok 4 en 5 oktober 2021
4e blok 6 en 7 december 2021

In oktober 2021 start er weer een nieuwe jaartraining. Je kunt je hiervoor nu aanmelden.

1e blok  12 en 13 oktober 2021 (di/wo)           
2e blok 10 en 11 januari 2022 (ma/di)
3e blok 11 en 12 april 2022 (ma/di)
4e blok 27 en 28 juni 2022 (ma/di)

Aantal deelnemers: maximaal 10. Minimaal 6. 
Locatie: Conferentieklooster Samaya in Werkhoven (bij Utrecht) 
Kosten: De kosten voor de jaartraining bedragen € 2160,=  Inclusief verblijfskosten en overnachtingskosten tijdens de lesdagen. Exclusief. BTW.  Mochten de kosten bezwaarlijk voor je zijn, neem contact op voor een passende regeling. 
Informatie:  Maak gebruik van onderstaand contactformulier om informatie aan te vragen of maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.  Meld je aan via het contactformulier.

Aanmeldingklik hier om je direct aan te melden voor de jaartraining. 

Contact formulier 

    Ik wil meer informatie over de jaartraining. Neem contact met mij op.ik wil een afspraak maken voor een telefonisch intakegesprek.ik wil een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek op de trainingslocatie.

    2 x individueel begeleidingstraject van 2 uur

    ZenCenter.….. omdat jij méér bent.