jaartraining zingeving coach

Zoektocht naar zingeving 

De jaartraining  zingeving coach neemt je mee op een zoektocht naar zingeving en antwoorden op levensvragen. Vanuit een vrije en open geest ontdek je wat zin en betekenis geeft aan jouw bestaan. Oosterse en Westerse denkbeelden dragen bij aan  bezinning en innerlijke verrijking,  waarmee je  voor anderen als coach of begeleider van betekenis kunt zijn.

jaartraining zingeving coach, zencenter, We ontdekken graag samen met jou of de jaartraining bij je past.  Maak een afspraak voor een vrijblijvend telefonisch intakegesprek via het contactformulier.

Levensvragen 

Waarom staat zingeving zo in de belangstelling? Ondanks onze kennis en vooruitgang, zijn gevoelens van onrust, leegte of onzekerheid niet minder geworden. Waar voorheen religies, tradities of familiebanden een bron van houvast en geborgenheid boden, zijn we nu meer dan ooit op onszelf aangewezen en dringen zich fundamentele levensvragen aan ons op. Wat is de zin van het leven? Waar ligt mijn bezieling en passie? Hoe integreer ik zingeving en spiritualiteit in mijn leven en werk?  Zeker op momenten van vertwijfeling of belangrijke veranderingen in het leven is het tijd om op zoek te gaan naar wat zin en betekenis geeft aan ons bestaan.

Voor wie is de jaartraining zingeving coach? 

zin van het leven, zencenter
Wat is de zin van het leven?

De jaartraining richt zich op zorgbegeleiders, leidinggevenden, coaches, trainers of deelnemers met ontwikkelingsvragen die op een natuurlijke manier diepgang en betekenis willen geven aan hun leven en dat van anderen. 

Programma training zingeving coach

Jouw zoektocht begint met het verder ontwikkelen van innerlijk bewustzijn en meesterschap.  Je versterkt je waarneming en het herkennen van energiepatronen. Belangrijke levensvragen komen daarbij aan bod. Wat is zingeving? Wat geeft betekenis aan leven en werk? Hoe maak je contact met jouw innerlijke passie en welke waarden of spirituele bronnen zijn de ankers voor jouw bestaan? En hoe werk je dit uit naar de toekomst?

We doen dit o.a. in groepsgesprekken, interviews, en in tweetallen, waarbij je afwisselend een onderzoekende of coachende rol hebt. De mix van Westerse en Oosterse invloeden, uit o.a. de Boeddhistische en Japanse cultuur, dragen bij aan een verdiepende grondhouding met oordeelloosheid en mededogen als basis.  Geleide meditaties en bezinningsmomenten zijn wezenlijk om dieper door te dringen in persoonlijke levensbehoeftes en levensvragen.

De jaartraining sluit aan op het natuurlijke ritme van de seizoenen, waarin momenten van groei, verstilling en stabilisatie elkaar afwisselen.

Tussen de trainingsdagen werk je reflectievragen uit die jouw leerontwikkeling ondersteunen en is er ruimte voor persoonlijke begeleiding door de trainer. Deelnemers stimuleren elkaar door informatie over ‘zingeving’ met elkaar te delen. Denk bv. aan uitwisseling van boeken, tv-programma’s, podcasts, maar ook gedichten of muziek.

Uit de evaluaties van deelnemers:                 

training, zin van het leven, bezinning,
groep 1 jaartraining zingeving

‘ik heb 8 fantastische dagen gehad met een mooie groep mensen’ –  ‘deze training is een zegening voor de mens die onderweg is’  – ‘het was TOP, deze training heeft mij meer gebracht dan ik had verwacht’. ‘Tijdens de training ervaren hoe fijn het is om met aandacht en compassie te leven’ ‘ik heb meer bezieling in mijn werk gelegd’ ‘ontzettend fijne locatie, met prachtige tuin;  zeker in coronatijd een pré‘  ‘het heeft meer licht gegeven op mijn bestemming’

Begeleider Ben Hoogenboom

Ben Hoogenboom, zingevingscoach, coach,

Ben Hoogenboom is begeleider van de training zingeving coach. Ben is oprichter van de coachopleiding  IMC Mensontwikkeling . Sinds 2015 is hij verbonden aan ZenCenter waar hij zoekers en  professionals inspireert met trainingen in zingeving, spiritualiteit en intuïtie-ontwikkeling. klik hier voor blogs die je kunnen inspireren: over zingeving en geluk . ik mag er zijn!  Wat bezielt je?  en zoektocht naar zingeving.

algemene informatie:

De training zingeving coach bestaat uit 8 lesdagen (2 aaneengesloten lesdagen per kwartaal), met tussentijds online reflectieopdrachten.  De tijden zijn de 1e dag van 10.00 tot 21.00 uur. De 2e dag van 09.30 tot 16.00 uur.  

Aanmelding:  klik hier om je aan te melden voor de jaartraining maart 2023.

Data:  1e blok: 6 en 7 maart 2023.    2e blok: 5 en 6 juni 2023.   3e en 4e blok: data volgen.

Aantal deelnemers: maximaal 10. Minimaal 6. 
Locatie: Conferentieklooster Samaya in Werkhoven (bij Utrecht) 
Kosten: De kosten voor de jaartraining zingeving coach bedragen € 2460,=  Exclusief B.T.W.  Inbegrepen zijn alle kosten, voor verblijf, ontbijt, lunches, diners en overnachtingen.
Informatie:  Maak gebruik van onderstaand contactformulier om een afspraak te maken voor een vrijblijvend telefonisch intakegesprek.  

Contact formulier 

    Stuur mij een brochure van de jaartraining.ik wil een afspraak maken voor een vrijblijvend oriënterend/intake gesprek.

    2 x individueel begeleidingstraject van 2 uur

    ZenCenter.….. omdat jij méér bent.