zin en betekenis geven aan leven en werk

4 daagse training ‘zingeving in de praktijk’  (deze training is een verkorte uitvoering van de jaartraining Zingeving Coach)

zingeving in de praktijk, levensvragen, betekenis geven aan leven en werk, Vraag jij je wel eens af, wat is de zin van het leven? Wat maakt je leven zinvol?  Hoe behoud je zin en plezier in je leven en in je werk. Hoe kun je ook voor anderen een inspiratiebron zijn om betekenisvol in het leven te staan.

Levensvragen

Waarom staat zingeving zo in de belangstelling?
Ondanks onze kennis en vooruitgang, zijn gevoelens van onrust, leegte of onzekerheid niet minder geworden. Door de ontkerkelijking, het loslaten van tradities en familiebanden ervaren steeds meer mensen een gemis aan houvast en geborgenheid, waardoor men meer op zichzelf is aangewezen. Vragen als: ‘Wat is de zin van het leven? Wat is mijn bezieling en passie? Hoe integreer ik zingeving en spiritualiteit in mijn persoonlijke en professionele leven?’  Zeker op momenten van vertwijfeling of belangrijke veranderingen in het leven is het tijd om op antwoorden te zoeken op belangrijke levensvragen.

Een persoonlijke uitdaging

De 4 daagse training ‘zingeving in de praktijk’ is een persoonlijke uitdaging voor deelnemers die vanuit een open en vrije geest willen onderzoeken wat zin en betekenis geeft aan hun bestaan. De combinatie van zienswijzen uit Oost en West geven een bijzondere synergie aan deze training.
Welkom zijn deelnemers met persoonlijk- of professionele ontwikkelingsvragen. Dit kunnen o.a. zijn: zorgbegeleiders, leidinggevenden, coaches of trainers, die op een natuurlijke manier betekenis willen geven aan hun leven en aan dat van de mensen in hun (werk)omgeving.

Programma ‘zingeving in de praktijk’

zingeving in de praktijk, levensvragen, betekenis geven aan leven en werk, 1e bijeenkomst (2 dagen)

Wat is zingeving? Wat geeft betekenis aan je leven en werk? Hoe maak je contact met jouw innerlijke passie en welke waarden of spirituele bronnen zijn de ankers voor jouw bestaan? En hoe werk je dit uit naar de toekomst?

Je versterkt je waarnemingsvermogen en het herkennen van energiepatronen bij jezelf en bij anderen. Belangrijke levensvragen worden onderzocht vanuit Oosterse en Westerse invloeden.

2e bijeenkomst (2 dagen)

Wat is de invloed van overtuigingen, religies en levenservaringen?  Welke rol speelt spiritualiteit en innerlijke ervaring als bron van betekenisgeving? Welke rol heeft de natuur als spiegel? Hoe kun je anderen begeleiden/coachen met behoud van eigen identiteit. Je versterkt innerlijk bewustzijn en een grondhouding van oordeelloosheid en mededogen.  Geleide meditaties en bezinningsmomenten zijn ondersteunend om dieper door te dringen in persoonlijke behoeftes en levensvragen.

Tussen de bijeenkomsten werk je online reflectievragen uit die jouw ontwikkeling ondersteunen.

Individuele ondersteuning

Jouw persoonlijke vragen spiegelen met een coach? In het programma is de mogelijkheid opgenomen voor vrijblijvende individuele coaching om jouw persoonlijke levensvragen te bespreken en te onderzoeken.

Wat brengt deze training jou?

  • De training zet een onomkeerbaar proces in gang van bewustwording met een open kijk op de betekenis van jouw leven en werk.
  • In een ontspannen groepsdynamiek leer je jouw persoonlijke waarden herkennen en versterken.
  • Door bewustwording van binnenuit breng je blijvende verandering aan in een verankerd en positief leven.
  • Met een basishouding van oordeelloosheid en mededogen leer je het gesprek aan te gaan met anderen op hun weg naar een betekenisvol en zinvol leven.

ZenCenter – Centrum voor zingeving

zingeving in de praktijk, zingeving, betekenis geven aan leven en werk.Zencenter is een trainingscentrum voor zingeving en persoonlijk leiderschap gebaseerd op Westerse en Oosterse zienswijzen.  Onze filosofie is dat jouw groei ook weer anderen stimuleert om te groeien, vanuit een open en vrije geest.

Algemene informatie:

De training ‘Zingeving in de praktijk’  bestaat uit 4 lesdagen (2 aaneengesloten lesdagen per blok), met tussentijds online reflectieopdrachten.  De tijden zijn de 1e dag van 10.00 tot 21.00 uur. De 2e dag van 09.30 tot 16.00 uur.

Data:  1e blok: 19 en 20 mei (vr/za).  2e blok: 23 en 24 juni (vr/za) 2023.   (data onder voorbehoud)

zingeving in de praktijkProgrammaleider:  Ben Hoogenboom.                      Ben is directeur/trainer bij ZenCenter. Hij is oprichter van de coachopleiding IMC Mensontwikkeling . Sinds 2015 is hij verbonden aan ZenCenter waar hij zoekers en  professionals inspireert met trainingen op het gebied van zingeving, spiritualiteit en intuïtie-ontwikkeling.

 Aantal deelnemers: maximaal 10. Minimaal 6. 
Locatie: Conferentiecentrum Samaya in Werkhoven (bij Utrecht. Samaya is een kleinschalig conferentiecentrum, gevestigd in het laatste slotklooster dat in Nederland werd gebouwd. ZenCenter maakt graag gebruik van de gastvrijheid van dit sfeervolle centrum.
Kosten: De kosten voor de training ‘zingeving in de praktijk’ bedragen € 1555,=.  Inbegrepen zijn alle kosten, voor verblijf, ontbijt, lunches, diners en overnachtingen. Vrijgesteld van B.T.W.

 Aanmelding:  Stuur een mail om jouw aanmelding te bevestigen naar info@zencenter.nl.  Vermeld je naam, factuuradres, mailadres en telefoonnummer. Of maak gebruik van het onderstaande aanmeldingsformulier. Een telefonisch intakegesprek gaat vooraf aan je deelname.

    Vermeld in de toelichting een korte motivatie tot het volgen van deze training.


    Wij verwerken je gegevens conform ons Privacy beleid