4 daagse training ‘zingeving in de praktijk’

Zingeving en levensvragen vanuit Oosters en Westers perspectief

zingeving vanuit oosters en westers perspectief, Coach en begeleider voor levensvragen.

Sta je wel eens stil bij belangrijke levensvragen? Wat maakt het leven zinvol?  Hoe houd je zin en plezier in je leven en in je werk? Hoe kun je als coach of begeleider een inspiratiebron zijn voor anderen. 

Levensvragen

Waarom staat zingeving zo in de belangstelling?
Ondanks onze kennis en vooruitgang, zijn gevoelens van onrust, leegte of onzekerheid niet minder geworden. Door de ontkerkelijking, het loslaten van tradities of familiebanden, ervaren steeds meer mensen een gemis aan houvast en geborgenheid, waardoor men meer op zichzelf is aangewezen. Vragen als: ‘Wat is de zin van het leven? Hoe integreer ik zingeving en spiritualiteit in mijn persoonlijke en professionele leven?’  Hoe ga ik om met levensvragen van anderen in een polariserende samenleving? Zeker op momenten van vertwijfeling of belangrijke veranderingen in het leven is er behoefte aan antwoorden op deze levensvragen.

Een persoonlijke uitdaging

De 4 daagse training ‘zingeving in de praktijk’ is een persoonlijke uitdaging voor deelnemers die vanuit een open en vrije geest willen onderzoeken wat zin en betekenis geeft aan hun bestaan. De combinatie van Oosterse en Westerse zienswijzen geeft een bijzondere synergie aan deze training.
Welkom zijn deelnemers met persoonlijk- of professionele ontwikkelingsvragen, zoals zorgbegeleiders, geestelijk begeleiders, coaches of trainers, die op een natuurlijke manier betekenis willen geven aan hun eigen leven en aan mensen in hun (werk)omgeving.

Programma ‘zingeving in de praktijk’

1e bijeenkomst (2 dagen)

Wat is zingeving? Wat geeft zin en betekenis aan je leven en werk? Hoe maak je contact met innerlijke passie en welke waarden of spirituele bronnen zijn de ankers voor jouw bestaan. 

 Je versterkt je waarnemingsvermogen en het herkennen van energiepatronen bij jezelf en bij anderen. Belangrijke levensvragen worden vanuit Oosterse en Westerse invloeden onderzocht, middels wisselende coach/client rollen. 

2e bijeenkomst (2 dagen)

Wat is de invloed van overtuigingen, religies en levenservaringen?  Welke rol speelt spiritualiteit en innerlijke ervaring als bron van betekenisgeving? Welke rol heeft de natuur als spiegel? Hoe kun je anderen begeleiden met behoud van eigen identiteit?  Je versterkt innerlijk bewustzijn met een grondhouding van oordeelloosheid en mededogen.  Geleide meditaties en bezinningsmomenten zijn ondersteunend om dieper door te dringen in persoonlijke behoeftes en levensvragen.

Tussen de bijeenkomsten werk je online reflectievragen uit die jouw ontwikkeling ondersteunen. Tevens is er tussen de bijeenkomsten ruimte om jouw persoonlijke vragen te spiegelen met de trainer.

Wat brengt de training je ?

  • De training zet een onomkeerbaar proces in gang van bewustwording met een verfrissende kijk op zingeving in jouw leven en werk.
  • In een ontspannen groepsdynamiek leer je jouw persoonlijke waarden herkennen en versterken.
  • Door bewustwording van binnenuit breng je blijvende verandering aan in een verankerd en positief leven.
  • Met een basishouding van oordeelloosheid en mededogen leer je als begeleider of coach het gesprek aan te gaan met anderen op hun weg naar een zinvol en  verdiepend leven.

 

ZenCenter – Centrum voor zingeving

Zencenter is een trainingscentrum voor zingeving en persoonlijk leiderschap, gebaseerd op vrije Oosterse en Westerse zienswijzen. Onze filosofie is dat jouw groei ook weer anderen stimuleert om te groeien.

De training ‘Zingeving in de praktijk’  bestaat uit 4 lesdagen (2 aaneengesloten lesdagen per blok), met tussentijds online reflectieopdrachten.  De tijden zijn de 1e dag van 10.00 tot 21.00 uur. De 2e dag van 09.30 tot 16.00 uur.

Lees hier enkele ervaringen van deelnemers.

Training   2023.
data 1e blok: 2 en 3 november ( donderdag/vrijdag).
data 2e blok 27 en 28 november (maandag/dinsdag)

Training 2024

De eerstvolgende training zal in maart 2024 plaatsvinden. Meld je tijdig aan of maak een afspraak voor een vrijblijvend informatiegesprek via het contactformulier.

zingeving in de praktijkProgrammaleider:  Ben Hoogenboom.                      Ben is directeur, coach en trainer bij ZenCenter. Hij is oprichter van de coachopleiding IMC Mensontwikkeling . Sinds 2015 is hij verbonden aan ZenCenter waar hij  mensen met persoonlijke levensvragen en  professionals inspireert met trainingen op het gebied van zingeving en  spiritualiteit.

Aantal deelnemers: maximaal 10. Minimaal 6. 
Locatie: Conferentiecentrum Samaya in Werkhoven (bij Utrecht. Samaya is een kleinschalig conferentiecentrum, gevestigd in het laatste slotklooster dat in Nederland werd gebouwd. ZenCenter maakt graag gebruik van de gastvrijheid van dit sfeervolle centrum. Bekijk hier de agenda  van Samaya.
Kosten: De kosten voor de training ‘zingeving in de praktijk’ bedragen € 1555,=.  Inbegrepen zijn alle kosten, voor verblijf, ontbijt, lunches, diners en overnachtingen. Vrijgesteld van B.T.W.

 Aanmelding:  Stuur een mail om jouw aanmelding te bevestigen naar info@zencenter.nl.  Vermeld je naam, factuuradres, mailadres en telefoonnummer. Of maak gebruik van het onderstaande aanmeldingsformulier. Een telefonisch intakegesprek gaat vooraf aan je deelname.

    Vermeld in de toelichting een korte motivatie tot het volgen van deze training.


    Wij verwerken je gegevens conform ons Privacy beleid