4 daagse retraite ‘zingeving in de praktijk’

Zingeving en levensvragen vanuit Oosters en Westers perspectief

 

zingeving4 daagse retraite zingeving in de praktijk

Vraag jij je wel eens af wat jouw leven zinvol maakt?  Hoe ga je om met tegenslagen en hoe behoud je zin en plezier in je leven en in je werk. Hoe kun je als coach of begeleider een inspiratiebron zijn voor anderen om betekenisvol in het leven te staan.

Levensvragen en zingeving

Wat is de betekenis van zingeving en waarom staat zingeving zo in de belangstelling?
Ondanks onze kennis en vooruitgang, zijn gevoelens van onrust, leegte of onzekerheid niet minder geworden. Door de ontkerkelijking, het loslaten van tradities of familiebanden, ervaren steeds meer mensen een gemis aan houvast en geborgenheid, waardoor men meer op zichzelf is aangewezen. Vragen als: ‘Wat is de zin van het leven? Hoe integreer ik zingeving en spiritualiteit in mijn persoonlijke en professionele leven?’  Hoe ga ik om met levensvragen van anderen in een polariserende samenleving? Zeker op momenten van vertwijfeling of belangrijke veranderingen in het leven is er behoefte aan antwoorden op deze levensvragen.

Een persoonlijke uitdaging

 

De 4 daagse retraite ‘zingeving in de praktijk’ is een persoonlijke uitdaging voor deelnemers die vanuit een open en vrije geest willen onderzoeken wat zin en betekenis geeft aan hun bestaan. De combinatie van Oosterse en Westerse zienswijzen geeft een bijzondere synergie aan deze retraite.
Welkom zijn deelnemers met persoonlijk- of professionele ontwikkelingsvragen, zoals zorgbegeleiders, leidinggevenden, coaches of trainers, die betekenis willen geven aan hun persoonlijke leven en aan dat van de mensen in hun (werk)omgeving.

Programma

zingeving1e bijeenkomst (2 dagen)

Wat is zingeving? Wat geeft zin en betekenis aan je leven en werk? Hoe maak je contact met innerlijke passie en welke waarden of spirituele bronnen zijn de ankers voor jouw bestaan. 

 Je versterkt je waarnemingsvermogen en het herkennen van energiepatronen bij jezelf en bij anderen. Belangrijke levensvragen worden vanuit Oosterse en Westerse invloeden onderzocht, middels wisselende coach/client rollen. 

2e bijeenkomst (2 dagen)

Wat is de invloed van overtuigingen, religies en levenservaringen?  Welke rol speelt spiritualiteit en innerlijke ervaring als bron van betekenisgeving? Welke rol heeft de natuur als spiegel? Hoe kun je anderen begeleiden met behoud van eigen identiteit?  Je versterkt innerlijk bewustzijn met een grondhouding van oordeelloosheid en mededogen.  Geleide meditaties en bezinningsmomenten zijn ondersteunend om dieper door te dringen in persoonlijke behoeftes en levensvragen.

Tussen de bijeenkomsten werk je online reflectievragen uit die jouw ontwikkeling ondersteunen. Tevens is er tussen de bijeenkomsten ruimte om jouw persoonlijke vragen te spiegelen met de trainer.

ZenCenter – Centrum voor zingeving

Zencenter is een trainingscentrum voor zingeving en persoonlijk leiderschap, gebaseerd op vrije Oosterse en Westerse zienswijzen. Onze filosofie is dat jouw groei ook weer anderen stimuleert om te groeien.

De retraite ‘Zingeving in de praktijk’ bestaat uit 4 lesdagen (2 aaneengesloten lesdagen per blok), met tussentijds online reflectieopdrachten.  De tijden zijn de 1e dag van 10.00 tot 21.00 uur. De 2e dag van 09.30 tot 16.00 uur.

Lees hier enkele ervaringen van deelnemers.

Retraite 2024

De eerstvolgende retraite zal bij voldoende belangstelling plaatsvinden op 30september/1 oktober (eerste blok) en 4 en 5 november (tweede blok). Meld je tijdig aan of maak een afspraak voor een vrijblijvend informatiegesprek via het contactformulier.

zingeving in de praktijk, coach, coachingProgrammaleider:  Ben Hoogenboom.                      Ben is directeur, coach en trainer bij ZenCenter. Hij is oprichter van de coachopleiding IMC Mensontwikkeling . Sinds 2015 is hij verbonden aan ZenCenter waar hij  mensen met persoonlijke levensvragen en  professionals inspireert met trainingen op het gebied van zingeving en  spiritualiteit.

Aantal deelnemers: maximaal 10. Minimaal 6. 
Locatie: Conferentiecentrum Samaya in Werkhoven (bij Utrecht. Samaya is een kleinschalig conferentiecentrum, gevestigd in het laatste slotklooster dat in Nederland werd gebouwd. ZenCenter maakt graag gebruik van de gastvrijheid van dit sfeervolle centrum. Bekijk hier de agenda  van Samaya.
Kosten: De kosten voor de retraite ‘zingeving in de praktijk’ bedragen € 1655,=.  Inbegrepen zijn alle kosten, voor verblijf, ontbijt, lunches, diners en overnachtingen. Vrijgesteld van B.T.W.

 10% vroegboekkorting bij aanmelding vóór 30 mei 2024

 Aanmelding:  Stuur een mail om jouw aanmelding te bevestigen naar info@zencenter.nl.  Vermeld je naam, factuuradres, mailadres en telefoonnummer. Of maak gebruik van het onderstaande aanmeldingsformulier. Een telefonisch intakegesprek gaat vooraf aan je deelname.

    Vermeld in de toelichting een korte motivatie tot het volgen van deze retraite.


    Wij verwerken je gegevens conform ons Privacy beleid