De Kunst van Zijn

“De Kunst van ZIJN”

de kunst van zijn; zelfinzicht;

Meer rust, concentratie en balans in je leven? 

De KUNST VAN ZIJN activeert een ontspannen levenshouding met een dieper bewustzijn van jezelf en de wereld om je heen. 

We leven in een complexe samenleving waar een hoge mate van flexibiliteit en aanpassingsvermogen wordt gevraagd. Om jezelf staande te houden in dit krachtenveld is het belangrijk om de eigen grenzen te herkennen en je authenticiteit te bewaren. Leven ‘in het moment’ laat je meer ontspannen en betekenisvol in het leven staan.

ontspannenheid in denken en handelen

In de training ontdek je de synergie tussen het oosterse “ZIJN” en onze westerse DOE-cultuur.
In de Oosterse cultuur beoefenen yogi’s zich al eeuwenlang in het vergroten van hun bewustzijn.  Het effect van deze zijnsoriëntatie is een beter (zelf)inzicht, een grote mate van alertheid en meer ontspannenheid in denken en handelen.

Persoonlijk ervaren staat centraal

De training staat in het teken van zelf ervaren en zelfonderzoek. Centraal staat het persoonlijk ervaren van de deelnemer met minder ruimte voor theorie.  We werken met oefeningen die gericht zijn op het cultiveren van zelfbewustzijn, mindfulness en emotionele balans. Deze oefeningen kunnen worden aangepast aan de behoeften en interesses van de deelnemers, en worden afgewisseld met periodes van stilte, reflectie en delen. Het doel van de training is om deelnemers te helpen om een dieper gevoel van zelfbewustzijn en innerlijke rust te ervaren.

voor wie bedoeld?

De training is bedoeld voor deelnemers die die geïnteresseerd zijn in persoonlijke groei, zelfontwikkeling en welzijn en behoefte hebben aan meer innerlijke rust, balans en vervulling in hun persoonlijke leven en werk.

wat leer je in deze training?

Bewustwording van de eigen grenzen ● leren om zonder oordeel in het moment te zijn ● Ontwikkelen van zelfkennis en zelfacceptatie ● omgaan met druk uit de omgeving ● ruimte geven aan eigen energie en creativiteit ● bewustwording van eigen energieveld en charisma.

Trainingsdata 2024

De training ‘De Kunst van Zijn’ zal bij voldoende belangstelling plaatsvinden op  4 en 5 november 2024 (ma/di). Meld je tijdig aan of maak een afspraak voor een vrijblijvend informatiegesprek via het contactformulier.

zingeving in de praktijk, coach, coachingProgrammaleider Ben Hoogenboom

Ben is coach en trainer bij ZenCenter. Hij is oprichter van de coachopleiding IMC Mensontwikkeling . Als bedrijfskundige heeft hij een ruime ervaring in het werken in complexe organisaties. Sinds 2015 is hij verbonden aan ZenCenter waar hij  mensen inspireert met trainingen op het gebied van zingeving en  spiritualiteit. De combinatie van een westerse en oosterse mensbenadering vormt een bijzondere symbiose in zijn trainingen.

Aantal deelnemers: maximaal 10. 
Locatie: Conferentiecentrum Samaya in Werkhoven (bij Utrecht. Samaya is een kleinschalig conferentiecentrum, gevestigd in het laatste slotklooster dat in Nederland werd gebouwd. ZenCenter maakt graag gebruik van de gastvrijheid van dit sfeervolle centrum. 
Kosten: De kosten voor de training ‘De Kunst van Zijn’ bedragen € 585,=.  Inbegrepen zijn alle kosten, voor verblijf, ontbijt, lunches, diners en overnachtingen. Vrijgesteld van B.T.W.

 Aanmelding:  Maak gebruik van onderstaand aanmeldingsformulier of stuur een mail om jouw aanmelding te bevestigen naar info@zencenter.nl.  Vermeld je naam, factuuradres, mailadres en telefoonnummer.

    Vermeld in de toelichting een korte motivatie voor het volgen van deze training.


    Wij verwerken je gegevens conform ons Privacy beleid